Tung excentrisk träning i långa rörelsenbanor ger grym effekt!

 

Många slarvar...

Många som tränar, slarvar med den delen av träningen som faktiskt ger dem bäst effekt, nämligen den excentriska träningen. I de flesta fall så innebär det att de slarvar med den excentriska fasen då de genomför sina repetitioner. Vikten "slängs" upp relativt snabbt, för att sedan bara "släppas" ned, utan att man håller emot särskilt mycket. För dem som vill bygga muskler, så är detta ett katastrofalt misstag. Vid "korrekt" träning för hypertrofi (då den excentriska fasen är ca dubbelt så lång som den koncentriska) så kan den excentriska delen av träningen stå för upp till 60% av resultatet. Så att strunta i den excentriska delen av träningen, kan vara ditt livs största misstag i gymmet.

 


Hur funkar det?

Låt oss kika närmare på varför den typen av träning är så effektiv. När en muskel kontraheras så finns det två proteiner som sköter själva kontraktionen (läs mer här), myosin och aktin. Kontraktionen sker genom att myosinhuvudena tar tag i aktinet och drar det till sig. Man kan säga att det är om att klättra längs en stege med hjälp av bara händerna. Stegen är aktinet och händerna är myosinhuvudena. När muskeln drar ihop sig (koncentrisk fas), så klättrar du uppåt på stegen. När muskeln förlängs eller släpper efter (excentrisk fas), så drar sig stegen bort från dig och du håller emot, men "tappar" gång på gång greppet. Vid excentrisk träning, då myosinhuvudena "håller emot", så går dessa av i mycket större utsträckning än vid koncentrisk träning. Detta innebär att den mekaniska stressen är betydligt större. Och ökad mekanisk stress, har visat sig leda till ökad hypertrofi. För att den excentriska träningen skall vara så fördelaktig som den kan vara, så är det viktigt att den sker i långa rörelsebanor, t ex djup bänkpress. Det är påfrestningen på cellskelettet, som man tror aktiverar satellitcellerna kring muskelcellen och skapar den hypertrofi som många eftersträvar.

 


Positiva effekter av excentrisk träning

Excentrisk träning är som sagt utmärkt för att bygga muskler. Faktum är att den typen av träning, är mer muskelbyggande än koncentrisk träning. Den ger också mer uthållighet och du får mer träningsvärk.
Excentrisk träning, ger förutom uthållighet och ökad hypertrofi, även en del andra fördelar:

 

 • Den förvärvade muskelmassan bevaras längre vid träningsuppehåll, än muskelmassa du förvärvat via koncentrisk träning.
 • Stelheten i senor, som kommer av ökad ålder, kan motverkas med denna träning.
   
 • Bentätheten i de delar av kroppen som belastas, ökar mer m h a excentrisk träning än av koncentrisk.
   
 • Kan eventuellt öka kollagenomsättningen och öka tåligheten i muskel- senkomplexet.
   
 • Utförd i långa rörelsebanor, så kan träningen öka antalet sarkomerer i muskelfibern. Detta ger en längre muskel, en ökad förkortningshastighet och eventuellt en större muskel få den är i koncentriskt läge.
Comments (0)

Den perfekta kroppen?

 

Det mediala trycket

Dagens skönhetsideal som basuneras ut i media via affischer, internet, TV, annonser i tunnelbanan och tidningar, visar photoshopfixade tjejer, med överdrivet smala midjor, överdimensionerade bröst och stora runda fasta rumpor.
Men även stora muskulösa killar, med stora armar, gigantiska bröst- och axelmuskler och magrutor som vilken alpin världsåkare som helst, utan problem skulle kunna åka puckelpist på. I skolan får tjejerna lära sig att det är utseendet som spelar roll. Storleken på brösten, hur smal och platt midjan är, hur fast rumpan är och hur värdelös du är om inte du anses ”snygg”.
Killarna har det inte lättare. De får lära sig att den som är störst, tuffast och starkast år den som betyder mest, den som får alla tjejer, den som blir omtyckt av alla. INGEN gillar en vekling, att vara stark och tuff är ALLT. Om du INTE är det...? ja då får du ofta stryk, eller blir retad, hackad på och nedtryckt. Du får lära dig att om du inte är stor och stark..... då är du ingenting!

Är det konstigt att detta påverkar vår syn på oss själva och vår kropp? Är det konstigt att många är beredda att göra i princip vad som helst, för att ändra på sig själva till det som anses bättre och snyggare?


Effekterna av skönhetsidealen

För tjejer, när längtan efter något bättre och strävan efter att få känna sig attraktiv och uppskattad, går för långt och går utanför all kontroll, så så leder detta ofta till ätstörningar såsom anorexi och liknande tillstånd. För en tjej som hamnar i en sådan situation, så finns det hjälp, även om vägen tillbaka är lång och tuff. Men det är allmänt accepterat av samhället att du kan falla för det massiva trycket av skönhetsideal från media. Samhället och media erkänner också sin skuld och sin roll i problematiken. Dock ändrar inte samhället och media på sig, även om de vet att det är till stor del p g a dem som du hamnat i den situation du befinner dig i.

För killar (och en viss minoritet av tjejer) ser det dock annorlunda ut. Strävan efter den ”perfekta” muskulösa kroppen, strävan efter att få känna att du duger, strävan efter att få känna dig attraktiv och uppskattad, driver dig till gymmet. Det är där du försöker få det sexpack du varje dag matas med varje dag på TV, de stora armar dina tjejpolare dreglar över i musikvideorna, den slimmade, deffade, starka och muskulösa kropp som du i alla år fått lära dig att eftersträva. Den kropp som du ”vet” att du måste ha för att bli accepterad.

Du köper alla tillskott du kan, du försöker göra som alla andra på gymmet, du letar tips och råd på alla ställen där du kan finna dem, men det går ändå sakta. FÖR sakta! Faktum är att det dock gick ganska fort de första 2-3 månaderna, men nu har du avstannat. Det går bara långsammare och långsammare och resultaten du får, måste du jobba jättehårt för. I den takt du nu har, så kan du inte längre se hur du ska nå dina mål. Den där drömkroppen som du vet att du MÅSTE ha för att duga, verkar vara utanför räckhåll för dig. Paniken och ångesten byggs upp inom dig, kanske under flera månader, kanske t o m under flera år! Samtidigt ser du andra som gymmar och får resultat hela tiden. De får också resultat mycket snabbare och tydligare än dig, trots att du tränar precis likadant. Så vad är problemet? Ja i vissa fall så misstänker du att det är anlag, men i andra fall så VET du att det är något annat. Det är resultaten av otillåtna dopingpreparat såsom anabola androgena steroider(AAS).

Till slut blir frestelsen, ångesten och paniken att duga för stor och du faller för trycket, du börjar ta AAS. Skillnaden här är, förutom att AAS är olagligt, att samhället och media inte tar något som helst ansvar för den situation de pressat dig in i. Tvärtom, så blir du fördömd av både media, samhälle och omgivning när det visar sig att du fallit för det enorma trycket och tagit AAS. Detta trots att samma samhälle och media glorifierar kändisar och modeller, som uppnått sina resultat på exakt samma sätt som du har, men med skillnaden att de ännu inte åkt fast. Ingen hjälp i någon större utsträckning erbjuds dig, ingen hjälpande hand sträcks ut mot dig och ingen vill veta av dig. Du har dukat under för samma skönhetspropaganda som driver tjejer in i anorexi, men istället för hjälp och stöttning, så riskerar du utanförskap och i vissa fall fängelse.


Samhällets och individens påverkan

Det här är ett problem vi sällan rör vid. Sanningen är att vi inte VILL röra vid det, vi vill inte ta ansvar för att vi själva bidrar till denna problematik. Vi blundar för det och skjuter det ifrån oss. Inte kan väl den mulliga tjejen vid min sida påverkas av hur jag glorifierar fotomodellernas retuscherade midjor? Och inte kan väl en ung kille påverkas av hur tjejerna runtom pratar högt och tydligt om hur mycket de vill ha killen i musikvideon med det brutala sexpacket? Nej.... det låter väl helt galet? Eller hur? Inte kan vi väl påverkas av alla de hundratals bilder vi matas med i tidningar, på internet och på TV varje dag? Nej.... det låter alldeles vansinnigt! Så funkar det ju naturligtvis inte eller hur?....

VA!? Inte kan väl en bild som denna påverka hur en tjej tänker kring sin kropp? :s


Antidopingkampanjerna skapar AAS-missbruk?

Men vi GÖR ju faktiskt något åt steroiderna. Våra antidrogkampanjer på den fronten är ju massiva och näst intill ofelbara eller hur? Hur kan NÅN ha missat hur farligt det är? Det är väl rent av omöjligt eller hur? Hur kan man falla för frestelsen, när vi så tydligt visar vad som händer om du tar steroider?
Jo det är inte alls konstigt. För vi går ut med informationen i våra antidopingkampanjer på ett sådant sätt, att vi ger intrycket av att ALLA biverkningar ALLTID sker när du tar dessa preparat. Vi ser till att du får bilden av att ett missbruk av steroider, ALLTID kommer att synas tydligt på individen. Att personen kommer att vara öppet aggressiv och näst intill sjuklig till utseendet, samt att personen alltid löper en hög risk av att dö omedelbart av sitt missbruk.

Så vad händer när en individ som håller på att ge vika för trycket från det mediala skönhetsidealet och som har ångest över att drömmen om idealkroppen verkar vara ouppnåelig, märker att killar och tjejer på gymmet tar steroider och verkar lika normala som du och jag? När de inte alls verkar så dödligt sjuka och oerhört påverkade som du fått lära dig att de skulle vara?
Jo, du känner dig som om någon ljugit för dig, det känns som allt som sagts skulle vara en lögn, att det inte alls skulle vara farligt, att ALLT dåligt som sagts om AAS skulle vara skitsnack! Du tappar all respekt för drogens dåliga och farliga biverkningar, som du hört så mycket om, men ännu inte sett röken av.

Tyvärr är detta ett faktum. Antidrogkampanjerna målar upp en bild av en verklighet som inte stämmer överens med den riktiga verkligheten. I det goda syftet att avskräcka människor från att använda drogen, så målar de upp en skräckbild som tyvärr inte stämmer helt överens med hur det egentligen är. Vi låter den kategori av samhällets tunga förbrytare som begår tunga och allvarliga våldsbrott OCH tar AAS bli en synonym för AAS och dess effekter.
Faktum är att dessa utgör en enorm minoritet av steroidmissbrukarna. Via beräkningar från tullbeslag, så misstänker man att ca 50 000 individer i Sverige brukar steroider. Detta blir då till en björntjänst, som riskerar att skapa mer missbruk än den förhindrar, när människor som ligger i riskzonen för att hamna i ett missbruk, märker att skräckbilden inte överensstämmer med verkligheten. Att ”helt vanliga” killar tar AAS utan att förvandlas till ”kriminella galningar”. Då riskerar man att effekten blir att de tycker att -”Men det där verkar ju inte ALLS så farligt som alla säger!?....”

50 000 AAS-missbrukare i sverige. Borde vi inte se folk överallt i "roid rage" om drogen

har den effekten på alla?.....

 

 

Det jag säger nu, är inte att AAS inte är farligt, för det är det, för ALLA! Det jag säger är att den information kring drogen som vi får, många gånger blir skev och delvis felaktig. Därför riskerar vi att vissa inte tar den på allvar när de märker att vissa delar är överdrivna. Då riskerar vi att vissa tappar respekten för preparatets farliga biverkningar helt.
Det är inte konstigt att merparten av individerna som ringer in till dopingjouren när de plötsligt drabbats av dessa biverkningar är 21-26 år. Det är någonstans i den åldern, som du hunnit se tillräckligt mycket för att börja bli kritisk till det du hört om AAS och samtidigt samlat på dig en tillräckligt stor frustration över egna uteblivna resultat, för att kunna falla för frestelsen att prova på något av de preparat som går att få tag på via kontakter eller internet. Resultatet då? Ja, statistiken talar för sig själv. Biverkningar av olika slag som de inte räknat med....


Biverkningar av AAS

Låt oss kika lite närmare på vad preparatet gör med kroppen och sinnet egentligen. Och innan du läser om detta, så är det viktigt att du förstår att detta är biverkningar som du KAN få, det betyder inte att du MÅSTE få dem. Det är också så att ALLA reagerar individuellt på olika läkemedel och substanser. En del får knappt några biverkningar alls, vissa får lindriga biverkningar, andra får mycket biverkningar och vissa individers kroppar slår helt bakut! Så för att ”gymberra” på lokala gymmet, som kurat i fem års tid, inte verkar ha lidit av det på utsidan, så betyder inte det att DU kommer att komma lika ”lindrigt” undan. Tänk också på att de allra farligaste biverkningarna från AAS, är de som inte syns utanpå eller på någons beteende, det är de biverkningarna som får effekter på INSIDAN av din kropp.

Låt oss också dela upp dessa effekter i två kategorier. En kategori som är biverkningar som drogen i sig direkt skapar (Rödmarkerad). Och en kategori av biverkningar, som är en MÖJLIG effekt av det ”nya liv” du lever (grönmarkerad) och inte är en direkt effekt av AAS i sig:


Akne: Drabbar ofta ansikte, bröstkorg och skuldror (precis som all annan akne). Hård träning i sig kan leda till ökad akne och behöver inte bero på AAS. Dock blir ökningen av aknen stor av AAS och storleken på aknen ökar likaså. Personer som använt sig av AAS och haft svår akne, kan få ”förstörd” och ärrig hud på de platser där aknen brett ut sig.

Tillväxt: Om någon använder AAS innan de växt klart, så kan de avstanna i växten.

Kolesterol: Några preparat, inte alla, sänker det goda kolesterolet och ökar det dåliga. Långvarigt bruk av AAS, ökar därigenom risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Nivåerna återställs dock kort efter avslutad kur. Men skadorna på hjärta och kärl kvarstår. Detta är inget du märker i ung ålder, men det kan komma att ”komma ikapp dig” senare i livet.

”Bitchtits”: Bröstkörteln kan förstoras p g a att kroppen omvandlar testosteron till östrogen. Dessa går ofta att bota m h a medicinering, men kan i vissa fall få opereras bort. Individer som går på AAS tar ofta mediciner för att motverka detta. Dessa mediciner har naturligtvis sina egna bieffekter som kommer innebära en belastning för kroppen......

Dödsfall: När vi pratar om dödsfall, så pratar vi om ev. För tidig död p g a hjärt- och kärlsjukdomar som AAS ev. kan ha bidragit till. Eller självmord p g a depression efter kur. Dock anses inte depressionen som kan följa efter avslutad kur, ensam räcka till för att driva en individ till att begå självmord. Det behövs ytterligare depressiva tillstånd för detta.

Leverskador: Detta gäller främst de som väljer att ta AAS oralt, eftersom levern måste ”rena” det du stoppar i dig. Dessa skador kan vara cystor, cancer, leversvikt och liknande.

Njurskador och vätskeansamling: Anledningen är att AAS ger högt blodtryck och kan leda till ödem (vätskeansamling). Dock hör inte njurskador till de vanligaste biverkningarna. Dock gör vätskeansamlingen det.

”Oxhjärta”: Vänstra kammarväggen i hjärtat kan förtjockas m h a AAS. Detta kallas koncentrisk hypertrofi och sker även utan AAS, dock i mindre omfattning. För att få denna effekt krävs tunga lyft som kopplar på stora delar av kroppen (knäböj, marklyft), så att hjärtat måste jobba med ett högt tryck. För att denna effekt ska resultera i märkbara effekter, så krävs ett långvarigt missbruk, eftersom den koncentriska hypertrofin är ”långsam”.

Håravfall: AAS får dig inte att tappa hår om du inte har anlag för det, men om du har anlag för det, så kan det påskynda processen.

Vaskuläritet: Större blodådror p g a bl a ökad blodtryck. Detta går dock i ganska hög utsträckning att få även utan AAS. Det beror bl a på träningsmetoder, belastning, fettprocent och anlag.

Ökat blodtryck och vätskeansamling: Anses bero på förändringar av kolesterolet. Det är det höga blodtrycket som sedan kan leda till njurskador eller blodproppar. Främst om missbruket är långvarigt.

Prostataförstoring: Beror på ökningen av testosteron. Kan ge svårigheter att kissa och misstänks kunna bidra till prostatacancer.

Hudbristningar: En relativt vanlig biverkning. Ofta tror folk att detta beror på att individer som går på AAS få dessa p g a att de växer så fort, men detta är fel. Huden är enormt elastisk och har inga problem att hinna med i musklernas fart. Däremot så beror de på hormonrubbningar i huden.

Testikel- och testosteronpåverkan: Testiklarna minskar i storlek, kan ibland ömma och slutar producera testosteron p g a kroppens kraftigt förhöjda nivåer. Denna effekt kan sitta kvar väldigt länge efter avslutad kur. AAS kan också minska spermieproduktionen. Har du otur så kan ett missbruk leda till att du blir steril.

Specifikt för tjejer: När det gäller tjejer, så svarar deras kroppar mer drastisk på höga testosteronnivåer. Anledningen är att de normalt sett har tio ggr mindre testosteron i kroppen. Så en kur som ger en kille 10 ggr mer testosteron, ger en tjej 100 ggr mer testosteron! Bieffekter för kvinnor blir t ex:

 • Mindre bröst
 • Större klitoris
   
 • Maskulinisering
   
 • Basröst (struphuvudet växer)
   
 • Störd fertilitet och menstruationsrubbningar
   
 • Ökad kroppsbehåring (drabbar även killar, men inte lika mycket)
   
 • Ev. skador på foster.
   
 • Skador eller förändringar på livmodern.


Aggressivitet: AAS triggar aggressiviteten. Det kommer inte förvandla en lugn och trygg person till en kriminell misshandlande galning, som det gärna felaktigt framställs många gånger, men det kommer i de flesta fall att påverka din aggressivitet till det värre. Du kommer ha lättare att bli uppretad än du hade tidigare. Detta märks som sagt oftast inte på utsidan hos en vanlig lugn och stabil person, men hos en individ som redan har aggressionsproblem av något slag, eller som går och håller inne mycket ilska som denne inte vågar släppa ut, så kan detta ha större påverkan.
En sak att ta i beräknande här, är att en person som fallit för trycket att ta AAS, många gånger bär på känslor av frustration, missnöje och i vissa fall latent ilska, över känslan av att inte räcka till. Dessa känslor kan med hjälp av AAS bubbla upp till ytan på ett dåligt sätt för både individen själv och omgivningen.

Depression: Detta drabbar ofta dem som slutar gå på AAS och ska återhämta sig efter en ”kur”. Kroppens hormonnivåer och förmågan att balansera dessa är kraftigt rubbade och nedsatta efter att ha störts av intaget av AAS. Återhämtningen kan här ta väldigt lång tid. Allt från någon månad till flera år om oturen är framme.

Sexlust: Tillförseln av testosteron, kommer ge dig en ökad sexlust under kuren, men eftersom egenproduktionen av testosteron avstannar, så kan du få stora problem med sexlusten när du slutat ta AAS.

Panikångest: Kan drabba dem som befinner sig i depression efter en kur.

Sömnstörningar: Då du intar AAS, kan du uppleva att kroppen klarar sig på en mindre mängd sömn än vanligt. Detta skulle kunna bero på att AAS får kroppen att återhämta sig snabbare. När du slutat använda AAS dock, så kräver din kropp oftast onormalt mycket sömn.

 

Panikångest: Kan triggas utav rädslan av att åka fast eller få biverkningar.

Beroende: Drogen i sig är inte beroendeframkallande på det sätt som cigaretter, heroin eller andra beroendeframkallande droger. Det beroende som individen känner, är ett beroende av drogens positiva effekter når det gäller muskeluppbyggnad. En person som använt AAS och upplevt drogens muskelbyggande effekt, har svårt att klara av att kroppen tappar i styrka när de kliver av sina kurer. De har också svårt att ha tålamod att träna utan drogens ”boostande” effekt. Men den kommer inte ge en abstinens på samma sätt som t ex rökning.

Självupptagenhet: Drabbar oftast den som ändrat sin kropp till det den anser vara bättre och anses inte ha något med drogen i sig att göra.

Oro: Denna effekt bottnar inte i en direkt effekt av drogen, utan i en oro för att åka fast, få biverkningar under kuren eller senare i livet.

Antisocialt beteende: Bottnar mycket i att personer i omgivningen känner att individen ”drar sig undan”. Orsaken till detta kan vara bl a rädsla för att åka fast, skam över sitt bruk av AAS eller att de helt enkelt bytt umgängeskrets.

Kriminalitet: AAS kommer inte göra dig kriminell (om vi bortser från det faktumet att det är ett lagbrott att ta AAS). Det är inte en drog som har som klinisk effekt att öka dina kriminella tendenser och göra dig till en galning. Om en ”galning” visar sig ha tagit AAS, så fanns ”galningen” där redan från början. Men bl a införskaffandet av drogen, kan leda till att du skapar tveksamma kontakter och kommer närmre den kriminella sidan av världen. Rädslan att bli upptäckt kan också få dig att ta avstånd från tidigare vänner och bekanta. Dina nya vänner blir dem på gymmet eller de i din närhet som delar ditt intresse för träning och byggandet av muskler. Om dina nya kontakter, för dig närmare den kriminella sidan, så medför det naturligtvis en högre risk för att du blir utsatt för eller utför våldsbrott eller brott av annan typ.
Dock bör nämnas att byte av bekantskapskrets och ökat avståndstagande till gamla kontakter, tillhör alla scenarier där du byter intressen eller påbörjar nya aktiviteter där tidigare bekantskapskrets inte delar ditt intresse till den grad. att det blir stimulerande för dig att umgås med dem.

Vanföreställningar, misstänksamhet, svartsjuka etc: Detta anses heller inte vara en direkt effekt av drogen i sig, utan en effekt av den oro som följer med brukandet av drogen.

Comments (0)

Hur länge ska du hålla på att snacka om det du aldrig kommar att göra?.....

 

Hur ofta träffar man inte på människor som drömmer om att ändra på hur de ser ut eller hur de lever? Hur ofta hör man inte människor tala om hur de önskar att de hade sin drömkropp, att de kunde gå ner tio kilo, att de vore lite starkare eller hade lite bättre kondis och lite mer ork? Och kanske trampar jag någon på några ömma tår nu, men det börjar bli fruktansvärt tradigt och irriterande att lyssna på allt gnäll om hur man önskar att något vore annorlunda eller om hur man önskar man hade tid till det ena eller det andra.....

GÖR för fan nåt åt det då!? För minst nio gånger av tio, så handlar det om strävansmål som ligger precis bakom hörnet. Vi pratar inte om att gå upp 30 kg muskler eller om att bli tennisproffs nu. Vi pratar om vanliga vardagliga mål som att gå ner 5 kg tills sommaren. Just när det gäller att gå ner i vikt, så behöver du ju inte ens anstränga dig! Ät lite mindre bara! Du behöver inte springa, du behöver inte gymma, du behöver inte gå milslånga promenader och du behöver inte gå på nän jäkla LCHF, ha sockerskräck, fettskräck, sötningsmedelsskräck eller skräck för NÅT annat heller för den delen!

Byt bara ut en del av din mat på tallriken, välj själv vilken, mot lite sallad istället och så vips! Kilona börjar sakta ticka iväg.....  Det ÄR inte svårt,sluta hitta på ursäkter om hur svårt det är! Det kostar dig ingenting, förutom lite mindre mat, m a o, du sparar pengar.....

 

Ofta hör man också hur folk vill börja träna, bli starkare, snabbare, få bättre kondis och liknande. Här HAGLAR ursäkterna. Det kommer miljoner ursäkter om hur lite tid man har, hur otroligt omöjligt det är att trycka in totalt 1,5-3 timmar i veckan. Ja... den tiden räcker långt för den som normalt sett inte tränar. Den tiden, rätt använd, gör underverk! Och du behöver inte gå till gymmet, du behöver inte den senaste dyraste träningsoutfiten och du behöver inte göra ett stort jätteprojekt av det. Det finns hundratals med saker du lika väl kan göra hemma på 15-30 minuter åt gången, som kommer att göra underverk för dig. Och kom FAN inte och säg att du inte har minst 30 sammanhängande minuter att krysta fram hemma, i princip varje dag! För de finns. Om du verkligen VILL, vill säga.....

För det är väl där skon klämmer eller hur? Du VILL egentligen inte... Du vill HA, men du vill inte få. Du vill att det redan ska vara gjort, för du får inte tummen ur arslet till att GÖRA! Kolla på alla idrottsstjärnor vi fått fram. De har nått sina framgångar genom att vilja BLI bäst, inte genom att vilja VARA bäst. För det är en enorm skillnad på att bara vilja få nåt gratis och att ha viljan att skapa det själv. Och det är skillnaden mellan dig som går och önskar och dem som redan håller på att verkställa sina mål. Så dra ut tumjäveln ur arslet och START FUCKING DOING!!!

Comments (0)

Måndagens styrkepass bjöd på en provträning på SATS för Amanda. Själv har jag tränat där länge och är nöjd med stället, men har kört en del på 24/7 på senaste tiden. Passet gick bra, och hon tyckte väl SATS var ok, men var inte överdrivet imponerad.

 

Fick bli ett ryggpass modell mindre denna gång:

Chins 3 set

Latsdrag 3 set

Bred rodd med semisupinerat grepp 4 set

Axelbred rodd med supinerat grepp 4 set

Stående omvända flies i kabel 4 set

Bicepscurl med skivstång 4-6 set

 

Lite bilder från sista delen av passet..... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments (0)
0 av 1